niedziela, 8 grudnia 2013

281.


Orange millet (boiled on fresh orange juice with nutmeg and cinnamon cane) baked with egg's white and homemade hazelnut butter



Nie używałam soku z kartonu - tylko wyciśnięty z 1 dużej pomarańczy i jej cząstki. Nie dodawałam żadnego słodzidła. Nadziałam masłem z orzechów laskowych (musiałam zrobić więcej! tym razem o idealnej konsystencji). I piekłam krócej - ok. 15 minut.

*

Dziś jest debata z moich warsztatów, którą prowadzę. Nigdy nie było więcej nieporozumień. Nie mam pojęcia jak to wyjdzie.

6 komentarzy:

  1. Będę trzymać kciuki, żeby poszło po Twojej myśli!
    Ta jaglanka na soku od dłuższego czasu mnie kusi. Będę musiała spróbować. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pomarańczowo pomarańczowa jaglanka, cudo!

    OdpowiedzUsuń
  3. Trzymamy kciuki, żeby wszystko poszło gładko :)
    A jaglanka na soku wyciśniętym z pomarańczy brzmi i wygląda przepysznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. u mnie też dziś pomarańczowo i z jaglanką, a twoja wygląda zdecydowanie przepysznie, co oznacza , że też musi tak smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Będę trzymała kciuki aby wszystko dobrze poszło !
    Domowe masło z laskowych ? Podziel się <33

    OdpowiedzUsuń
  6. właśnie, muuszę ukręcić jakieś masło!

    OdpowiedzUsuń