Falafel z czerwonej fasoli w tortilli pełnoziarnistej z sosem jogurtowo-czosnkowym z miętą, sałatą rzymską, papryką, pomidorem, jalapenos, oliwkami i cheddarem
Red beans falafel in whole wheat tortilla with yoghurt-garlic souce with mint, lettuce, paprika, tomatoes, jalapenos, olives and cheddar
Nie ma to jak zachcianki z rana. Taka zdrowa wersja. Przepyszna. Kotlety polecam wszystkim - zostało z obiadu, mama zrobiła spaghetti z nimi.
Pracy znowu nie ma - jakieś problemy na plantacji. Ja to trafiam. Wczoraj za to opaliłam się niesamowicie na przyjaciółkowym basenie i zajadałam tartę z ciasta francuskiego z warzywami. Wakacje czuję, w końcu.
A podasz przepis na kotleciki ? :)
OdpowiedzUsuńzblendowana fasola czerwona (z puszki, odsączona i umyta dokładnie), z podsmażoną cebulką i przyprawami, do tego jajko, bułka tarta do konsystencji, obtoczone w bułce również i smażone.
UsuńDziękuję :)
UsuńMimo upału chętnie bym takiego kebaba obaliła. A falafle chodzą za mna i chodzą, nawet juz ciecierzycę kupiłam i może w końcu nadejdzie mój pierwszy raz z nimi.
OdpowiedzUsuńmmmniam.. rewalacyjnie się prezentuje :) kocham takie smaki!
OdpowiedzUsuńTak jak tradycyjnego kebabu nie lubię, tak ten bym z chęcią zjadła :)
OdpowiedzUsuńtaka opcja mi się podoba! ostatnio szukam tak smacznych wegańskich przepisów, i z całą pewnością kotleciki będą u mnie na obiad :)
OdpowiedzUsuńwbijam! moje klimaty: wszystko na opak. obiad na śniadanie, wegański kebab z falafelami. bombastycznie.
OdpowiedzUsuńa falafele polecam też pieczone z ciecierzycy, jeśli nie jadlaś ;>