środa, 11 czerwca 2014

422. wege kebab na śniadanie

Falafel z czerwonej fasoli w tortilli pełnoziarnistej z sosem jogurtowo-czosnkowym z miętą, sałatą rzymską, papryką, pomidorem, jalapenos, oliwkami i cheddarem
Red beans falafel in whole wheat tortilla with yoghurt-garlic souce with mint, lettuce, paprika, tomatoes, jalapenos, olives and cheddar

Nie ma to jak zachcianki z rana. Taka zdrowa wersja. Przepyszna. Kotlety polecam wszystkim - zostało z obiadu, mama zrobiła spaghetti z nimi.
Pracy znowu nie ma - jakieś problemy na plantacji. Ja to trafiam. Wczoraj za to opaliłam się niesamowicie na przyjaciółkowym basenie i zajadałam tartę z ciasta francuskiego z warzywami. Wakacje czuję, w końcu.


8 komentarzy:

  1. A podasz przepis na kotleciki ? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zblendowana fasola czerwona (z puszki, odsączona i umyta dokładnie), z podsmażoną cebulką i przyprawami, do tego jajko, bułka tarta do konsystencji, obtoczone w bułce również i smażone.

      Usuń
    2. Dziękuję :)

      Usuń
  2. Mimo upału chętnie bym takiego kebaba obaliła. A falafle chodzą za mna i chodzą, nawet juz ciecierzycę kupiłam i może w końcu nadejdzie mój pierwszy raz z nimi.

    OdpowiedzUsuń
  3. mmmniam.. rewalacyjnie się prezentuje :) kocham takie smaki!

    OdpowiedzUsuń
  4. Tak jak tradycyjnego kebabu nie lubię, tak ten bym z chęcią zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  5. taka opcja mi się podoba! ostatnio szukam tak smacznych wegańskich przepisów, i z całą pewnością kotleciki będą u mnie na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  6. wbijam! moje klimaty: wszystko na opak. obiad na śniadanie, wegański kebab z falafelami. bombastycznie.

    a falafele polecam też pieczone z ciecierzycy, jeśli nie jadlaś ;>

    OdpowiedzUsuń