sobota, 6 kwietnia 2013

57. pieczenie po raz drugi - cynamonowy pudding z chałki


/przepis
Wysmarowałam formę masłem. Chałkę pokroiłam na kawałki, namoczyłam w roztrzepanym jajku z mlekiem i cynamonem, układałam kromki w formie na siebie, dociskając. Piekłam przez 15 minut w 220 stopniach. W międzyczasie wymieszałam serek wiejski z babcinym dżemem.

Pyszne i najprostsze. Uwielbiam swoją formę. A dziś już wyjeżdżam z domu, choć średnio mi się chce.



6 komentarzy:

  1. jejku, to musiało być genialne! chyba mam ochotę na chałkę :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Chałka, pudding, dżem babciny - zazdroszczę takiego śniadanka. Wygląda przesmacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. choć puddingów jadłam już sporo, takiego z chałki nie miałam jeszcze okazji próbować. (; ale z taką inspiracją wszystko przede mną!

    OdpowiedzUsuń
  4. z chałki *-* mm ! super początek dnia ;D

    OdpowiedzUsuń
  5. śliczną masz tą formę! a śniadanie jakie dobre<3

    OdpowiedzUsuń
  6. bardzo lubię puddingi, ale z chałki jeszcze nie jadłam :) jestem jednak pewna, że by mi posmakował! i to bardzo :)

    OdpowiedzUsuń