niedziela, 8 czerwca 2014

420.

Chlebek bananowy z masłem orzechowym i daktylami (oba w środku); jogurt naturalny z morelą, bananem i granolą
Banana bread with peanut butter and dates; yoghurt with peach, banana and granola

dotknęłam kiedyś miłości
miała smak gorzki
jak filiżanka ciemnej kawy
wzmogła
rytm serca
rozdrażniła
mój żywy organizm
rozkołysała zmysły
odeszła

7 komentarzy:

  1. Podzielisz się tym chelbkiem może? ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak jak generalnie pasjonatka poezji ze mnie słaba, tak 'Jestem Julią' uwielbiam.
    A tak słodkie śniadanie to mogłabym jeść codziennie!

    OdpowiedzUsuń
  3. bananowy najlepszy z najlepszych, szczególnie z tymi dodatkami ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Poświatowska, od razu poznałam :) Jedna z moich ulubionych poetek

    OdpowiedzUsuń
  5. No, Aleksandro, jakby Ci się chciało to uśmiecham się po przepis

    OdpowiedzUsuń
  6. To zdecydowanie mój ulubiony wypiek!

    OdpowiedzUsuń