poniedziałek, 24 czerwca 2013

128. dwukolorowy pudding


/przepis
 Wieczorem ugotować kaszę mannę z odrobiną cukru wanilinowego. Kiedy zgęstnieje, wyłączyć gaz. Naczynie, do którego przełożymy nasz pudding, wypłukać pod bieżącą wodą i pozostawić zwilżone.  Nałożyć białą warstwę kaszy. Łyżeczką zrobić wgłębienie i włożyć masło orzechowe. Resztę kaszy wymieszać z rozpaćkanymi widelcem truskawkami. Położyć na wierzch. Wygładzić mokrą łyżką, nakryć folią i włożyć na noc do lodówki.

8 komentarzy:

  1. Ach, te puddingi z manny :> Zawsze będą mi się kojarzyły z panna cottą.
    Chcę jagody <3

    OdpowiedzUsuń
  2. www.anielskieprzysmaki.pl-przecież już sa a jeśli za drogie to polecam mus jagodowy.monika

    OdpowiedzUsuń
  3. dwukolorowa i do tego z jagodami! moje smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Chciałam ostatnio zrobić podobny :) Pysznie wygląda

    OdpowiedzUsuń
  5. pysznie podane :D

    OdpowiedzUsuń
  6. cudownie nadziany *-* pychota !

    OdpowiedzUsuń
  7. ostatnio mam wielką 'fazę' na nadziane puddingi. są genialne <3 ten z masłem orzechowym jeszcze przede mną, ale coś czuję, że musi być pyszny!

    OdpowiedzUsuń
  8. hej! zostałaś przeze mnie nominowana do liebster blog - mam nadzieję, że znajdziesz chwilę, żeby odpowiedzieć na pytania. (;

    OdpowiedzUsuń