wtorek, 4 czerwca 2013

109. zielone płatki ryżowe. mleczko kokosowe, melon, czereśnie, kakao.


/przepis
Zagotować mleczko kokosowe z wodą (pół na pół). Wsypać płatki ryżowe i gotować do zgęstnienia, najpierw do zagotowania, a potem na wolnym ogniu. Melona zmiksować blenderem. Czereśnie wydrążyć. Wyłączyć gaz, zostawić płatki jeszcze na chwilę pod przykryciem. Wmieszać mus z melona. Podawać z czereśniami i posypać kakao.

Na żywo były jeszcze bardziej zielone :D A ja chce już końca tego tygodnia, właściwie dwóch, kiedy będę po wystawieniu ocen - odpoczynku, wakacji.

10 komentarzy:

  1. Ale super patent, naturalny barwnik ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mleczko kokosowo to ostatnio moja kuchenna miłość :P Porywam na kolację Twoje śniadanie!

    OdpowiedzUsuń
  3. co tam melon, te czereśnie! ja czekam na te żółto-czerwone, wspaniałe są

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię zielony kolor! To kolor nadziei :) Więc takie zielone śniadanie to nadzieja na dobry dzień :) Oby taki był!

    OdpowiedzUsuń
  5. Czereśnie! Pychota!
    Melon to owoc, którego jeszcze nie próbowałam, nie mogę się do niego przekonać

    OdpowiedzUsuń
  6. czereśnie *-* pysznie to wygląda !!

    OdpowiedzUsuń
  7. Coś przepysznego ! Czereśnie moje kolejne marzenie na obecną chwilę :D

    OdpowiedzUsuń
  8. E tam czereśnie, jaram się tym musem ! *.*

    OdpowiedzUsuń
  9. najlepsze miseczkowe śniadanie jakie dziś widziałam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. coś takiego z Twoich ust jest dla mnie... zaszczytem! haha :)*

      Usuń