niedziela, 23 czerwca 2013

127. jogurtowa owsianka pieczona


/przepis
Płatki owsiane wymieszać w miseczce z wodą, mlekiem i jakoś dwoma czubatymi łyżkami jogurtu (do całkowitego zamoczenia płatków). Odstawić do napęcznienia. Dodać jagody, małe truskawki, wymieszać. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem. Położyć warstwę owsianki (do połowy), potem dodać trochę pokruszonej czekolady, położyć drugą warstwę. Ja piekłam w małym piekarniku przez 20 minut w 150 stopniach a przez 10 w 180 - za mało, więc myślę, że powinno być w 180 przez 30 minut.

Przestawiłam się na wakacyjny tryb porannych pryszniców (za gorąco) i w taki sposób mogę rano piec bez zwykłego braku cierpliwości. W międzyczasie zajadam się domowymi sorbetami truskawkowymi i leżę plackiem na plaży. Nie chcę stąd wyjeżdżać, nawet na tą chwilę.

6 komentarzy:

  1. A gdzie przebywasz, jesli można wiedzieć? :) Ja do miasta z plażą jadę równiutko za tydzień!

    Takie śniadanie to marzenie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja jestem w domu, moje miasto jest turystyczne i otoczone kilkoma jeziorami, w wakacje sto razy lepsze od Warszawy, do której muszę wrócić na zakończenie roku szkolnego i przeprowadzkę :)

      Usuń
  2. omomom ależ pyszna !! lubię te jogurtowe owsianki a ty do tego zapiekłaś, jeszcze smaczniej ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. Można przepis? :)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam pieczone owsianki. takie ciasto, nie? :) i pysznie nadziałaś swoją! *.*

    OdpowiedzUsuń
  5. Upicz mi taką, bo mi się nigdy nie chce:D

    OdpowiedzUsuń