wtorek, 11 czerwca 2013

116. budyniowe płatki ryżowe z karmelizowanym rabarbarem



/przepis
Na patelnię/garnek wrzucić pokrojony rabarbar i wiórki kokosowe. Zalać syropem, przykryć, dusić do skarmelizowania.
Płatki ryżowe ugotować na mleku i wodzie (pół na pół) wg instrukcji na opakowaniu. Jak już będą ugotowane i wsiąkną część płynu, dodać pół paczki budyniu waniliowego rozmieszanego z gorącą wodą.


7 komentarzy:

  1. Ale to musiało być dobre *.*

    OdpowiedzUsuń
  2. :) U mnie też dziś płatki ryżowe na budyniu! :) Pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. kokos w karmelu, jak to pysznie brzmi ,aż mi słodko !!

    OdpowiedzUsuń
  4. ja zdecydowanie za mało rabarbaru jadłam w tym sezonie i już mi go brakuje!
    a jadę właśnie tam, gdzie dolary drukują ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. brzmi pysznie i tak też pewnie smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  6. U Ciebie jak zawsze wszystko brzmi pięknie i wygląda !

    OdpowiedzUsuń
  7. mm.. pyszne podobną kolację często zjadam:)
    Pozdrawiam i dziękuję Ci za udział w akcji rabarbar:)

    OdpowiedzUsuń