/przepis
Płatki owsiane zalałam mlekiem i wodą (pół na pół), dodałam starte małe jabłko, rozmrożone, rozpaćkane truskawki i kilka pokrojonych suszonych moreli. Przełożyłam do wysmarowanego masłem naczynka i piekłam 15 minut (trochę za krótko ale była śmiesznie klejąca) w 200-220 stopniach. Podałam z dużą ilością masła orzechowego.
Pewnie zauważyliście, że jak zrobię coś pysznego na kolację to muszę się tym podzielić. Ale na śniadanie byłaby równie idealna. Teraz kupiłam naczynko (śliczne!) więc mogę robić te wszystkie cuda z piekarnika. Szkoda, że ten mój w Warszawie jest słaby, a ten mini mam tylko tu, w domu.
Robię owsiankę jabłkowo-truskawkową bardzo często, ale muszę kiedyś upiec! Tylko... rano nie wiem jak znajdę na to czas, niestety.
OdpowiedzUsuńpieczona owsianka w tak pysznej smakowej wersji *-* cudna !! chętnie wypróbuję ;D
OdpowiedzUsuń