niedziela, 5 maja 2013

80. burger na zdrowo na dzień dobry


kotlety z wczorajszego obiadu, /przepis:
Marchew zetrzeć na tarce, dodać jajko, pestki dyni, dowolne przyprawy, wymieszać. Masa będzie wydawać się mokra, ale podczas lepienia okaże się, że jest bardzo plastyczna. Obtoczyć w bułce tartej, mące, otrębach (do wyboru) i smażyć na rozgrzanym oleju.



11 komentarzy:

  1. Wege burgery to taka moja słabość. Codziennie mogłabym mieszać różne warzywa na tego typu kotlety.

    OdpowiedzUsuń
  2. Domowe burgery-to jest to! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mam marchewkę, maaaam! robię kotlety, robię zdrowe burgery! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ja jestem wieeelką fanką burgerów!

    OdpowiedzUsuń
  5. o - a to Ci burger ;D mega zdrowo!

    OdpowiedzUsuń
  6. kotlecik z marchewki - super !! muszę je zrobić .
    takiego domowego burgera to bym zjadła, żadnego innego ;p

    OdpowiedzUsuń
  7. jaki cudowny, domowy fast food! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. oo, zapisuję sobie przepis na 'kotlety', bo marchewkę bardzo lubię :) w ogóle to burgerów nie lubię, ale takiego zdrowego bym wszamała :)

    OdpowiedzUsuń
  9. takiego burgera mogłabym zjeść :) jakiś czas temu przeczytałam u fantasmagorji, że masz szkołe na przeciwko łazienek, do której chodzisz?

    OdpowiedzUsuń
  10. pyszności, muszę zrobić taką wersję!

    OdpowiedzUsuń