/przepis
Piekarnik nagrzałam do 180 stopni. Płatki owsiane zalałam wrzątkiem i zostawiłam na kilka minut do napęcznienia. Wymieszałam z mleczkiem kokosowym, wypełniłam do połowy wysmarowane masłem naczynko. Potem włożyłam łyżkę masy krówkowej i pokrojone truskawki, przykryłam resztą owsianki, dodałam resztę truskawek. Piekłam 20 minut, ale była miękka - jeżeli ktoś woli bardziej spieczone to powinien piec jeszcze 10 minut.
Wczorajszy festiwal zaczęłam w deszczu.
PS: Jak przechowujecie otwartą masę krówkową?
uwieeeelbiam pieczone!
OdpowiedzUsuńotwarty kajmak trzymam w lodówce :)
ta masa krówkowa to kropka nad i ! Taka wisienka na torcie. A otwarta masa krówkowa u mnie szybko znika;) ale również przechowywałabym ją w lodówce.
OdpowiedzUsuńno nie , kolejna przepyszna owsianka !! ten smak kokosa, truskawek i krówki -bosko !!
OdpowiedzUsuńooo jakie zakupy poczyniłaś! to teraz będę obserwowała, co wykombinujesz i pewnie się zachwycała tak, jak tą dzisiejszą owsianką!:)
OdpowiedzUsuńTo śniadanie jest genialne :)
OdpowiedzUsuń