/przepis
Płatki owsiane górskie zalewamy wrzątkiem do napęcznienia. W dużej misce rozgniatamy jednego średniej wielkości banana. Dodajemy do niego płatki, jogurt naturalny, trochę oliwy, sodę oczyszczoną i mąkę (ja mam taką kompletnie nieprzetworzoną z wyróżniającą się łuską itp.). Miksujemy do uzyskania gęstej masy. Nakładamy łyżką na suchą patelnię i smażymy z obu stron. Podajemy z daktellą (zmiksowane daktyle z kakao) i połową banana, albo dowolnymi dodatkami.
Taki przepis powinien być na setne śniadanie. Placki fantastyczne :)
Zawsze możesz powtórzyć na 100! ;)
OdpowiedzUsuńNa taka wiezyczke skusilabym sie zawsze ;D
OdpowiedzUsuńOwsiane u mnie są też teraz w kolejce!:D
OdpowiedzUsuńu mnie też były i nie zawiodłam się!
Usuńdobra, ale co to jest ta daktella?:D
OdpowiedzUsuńmiksujesz podgotowane daktyle z kakao i masz :)
UsuńNawet wyglądają świetnie :) Słuchaj, ja tę daktellę zamawiam u Ciebie na jubileusz! :)
OdpowiedzUsuńoj już dawno ich nie jadłam ,muszę to zmienić bo ta wieża tak kusząca *-* pychotka !!
OdpowiedzUsuńZabiłaś mnie tytułem :D Pycha !
OdpowiedzUsuńa ja chętnie zobaczę je jeszcze raz ;)
OdpowiedzUsuń