czwartek, 23 maja 2013

97. krzywa wieża w Pizie - supersłodka i nieprzetworzona


/przepis
Płatki owsiane górskie zalewamy wrzątkiem do napęcznienia. W dużej misce rozgniatamy jednego średniej wielkości banana. Dodajemy do niego płatki, jogurt naturalny, trochę oliwy, sodę oczyszczoną i mąkę (ja mam taką kompletnie nieprzetworzoną z wyróżniającą się łuską itp.). Miksujemy do uzyskania gęstej masy. Nakładamy łyżką na suchą patelnię i smażymy z obu stron. Podajemy z daktellą (zmiksowane daktyle z kakao) i połową banana, albo dowolnymi dodatkami.

Taki przepis powinien być na setne śniadanie. Placki fantastyczne :)

10 komentarzy:

  1. Zawsze możesz powtórzyć na 100! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na taka wiezyczke skusilabym sie zawsze ;D

    OdpowiedzUsuń
  3. Owsiane u mnie są też teraz w kolejce!:D

    OdpowiedzUsuń
  4. dobra, ale co to jest ta daktella?:D

    OdpowiedzUsuń
  5. Nawet wyglądają świetnie :) Słuchaj, ja tę daktellę zamawiam u Ciebie na jubileusz! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. oj już dawno ich nie jadłam ,muszę to zmienić bo ta wieża tak kusząca *-* pychotka !!

    OdpowiedzUsuń
  7. Zabiłaś mnie tytułem :D Pycha !

    OdpowiedzUsuń
  8. a ja chętnie zobaczę je jeszcze raz ;)

    OdpowiedzUsuń