czwartek, 28 listopada 2013

271. najlepszy chlebek bananowy

Rye cocoa banan bread with peanut butter and raw cocoa beans (no sugar)

Użyłam jedynie mąki żytniej, zamiast żółtka olej, wzbogaciłam o garść kruszonych ziaren kakaowca

To było po prostu genialne! Jeżeli pożądaliście smaku a'la czekoladka reese's w owsiance to ten chlebek będzie strzałem w dziesiątkę. Jak dla mnie jeszcze pyszniejszy. I jak Maria mówi - następnym razem na całą blachę. Polecam jednak wzbogacić go o ziarna kakaowca, jak ktoś ma - nadają super chrupkości i jeszcze bardziej kakaowy posmak. I obowiązkowo mnóstwo masła orzechowego!


Zmęczona mina przez matury, to ja!

8 komentarzy:

  1. Nie jest tak źle jak mówisz.A co się w tobie dzieje to juz inna sprawa.Pozdrawiam Monika Szlązak

    OdpowiedzUsuń
  2. jej, jak tylko zrobię masło orzechowe (bo teraz mam smutne resztki, które nijak mają się do ,,mnóstwa masła orzechowego") to z pewnością wykonam owe śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale śliczna jesteś :) !
    Fajowy kolczyk ! :D
    Ach uwielbiam ten chlebek - i jeszcze z masłem orzechowym ?!
    Porywam <3

    OdpowiedzUsuń
  4. jesteś bardzo ładna, nie wiem czy ci to pisałam już, ale jak nie to teraz piszę :)
    ciacho bananowe na pewno smaczne, nie ma co! tym bardziej jeszcze z masłem orzechowym <3

    OdpowiedzUsuń
  5. kurcze, kiedyś muszę zrobić, na podwieczorek chociażby

    OdpowiedzUsuń
  6. Podoba mi się Twoja wersja bananowego chlebka!:) My to się tak wpraszamy do siebie i wpraszamy ale nic z tego nie ma!:D W końcu niech będzie, no!:D

    OdpowiedzUsuń
  7. Masło orzechowe to idealny dodatek do wszystkiego, więc w takim bananowym chlebku musiało genialnie smakować :)
    Zazdroszczę septum, do mnie by nie pasowało, ale u Ciebie wygląda idealnie *.*

    OdpowiedzUsuń