Rye cocoa banan bread with peanut butter and raw cocoa beans (no sugar)
Użyłam jedynie mąki żytniej, zamiast żółtka olej, wzbogaciłam o garść kruszonych ziaren kakaowca
To było po prostu genialne! Jeżeli pożądaliście smaku a'la czekoladka reese's w owsiance to ten chlebek będzie strzałem w dziesiątkę. Jak dla mnie jeszcze pyszniejszy. I jak Maria mówi - następnym razem na całą blachę. Polecam jednak wzbogacić go o ziarna kakaowca, jak ktoś ma - nadają super chrupkości i jeszcze bardziej kakaowy posmak. I obowiązkowo mnóstwo masła orzechowego!
Zmęczona mina przez matury, to ja!
Nie jest tak źle jak mówisz.A co się w tobie dzieje to juz inna sprawa.Pozdrawiam Monika Szlązak
OdpowiedzUsuńjej, jak tylko zrobię masło orzechowe (bo teraz mam smutne resztki, które nijak mają się do ,,mnóstwa masła orzechowego") to z pewnością wykonam owe śniadanie :)
OdpowiedzUsuńAle śliczna jesteś :) !
OdpowiedzUsuńFajowy kolczyk ! :D
Ach uwielbiam ten chlebek - i jeszcze z masłem orzechowym ?!
Porywam <3
Jaki cudowny wypiek :)
OdpowiedzUsuńjesteś bardzo ładna, nie wiem czy ci to pisałam już, ale jak nie to teraz piszę :)
OdpowiedzUsuńciacho bananowe na pewno smaczne, nie ma co! tym bardziej jeszcze z masłem orzechowym <3
kurcze, kiedyś muszę zrobić, na podwieczorek chociażby
OdpowiedzUsuńPodoba mi się Twoja wersja bananowego chlebka!:) My to się tak wpraszamy do siebie i wpraszamy ale nic z tego nie ma!:D W końcu niech będzie, no!:D
OdpowiedzUsuńMasło orzechowe to idealny dodatek do wszystkiego, więc w takim bananowym chlebku musiało genialnie smakować :)
OdpowiedzUsuńZazdroszczę septum, do mnie by nie pasowało, ale u Ciebie wygląda idealnie *.*