wtorek, 23 lipca 2013

153. PB & jelly double cinnamon pudding


/przepis
Rozbełtać jajko z odrobiną mleka i cynamonem. Formę wysmarować masłem. Rogala pokroić na mniejsze kawałki, maczać w jajku, wkładać do formy dociskając. W połowie rozsmarować porządną łyżeczkę dżemu, przykryć resztą puddingu, nadal dociskając. Z wierzchu posypać cynamonem. Piec 15 minut w 180 stopniach. Podawać z masłem orzechowym na wierzchu.

Definitywnie najlepszy pudding jaki jadłam :) A jak pachniał!
Dzisiaj pogoda jeszcze gorsza, cały dzień będę czytać Harry'ego Pottera?

9 komentarzy:

  1. wszystko, co najlepsze w tym puddingu! moja miłość - cynamon! rogal maślany ♥ no i ten dżem od babci!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pudding z rogala? O raany, coś pysznego :)
    Którą część czytasz? :d

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. drugą, przerabiam całą serię po raz setny :)

      Usuń
  3. taki z rogala musiał być obłędny *o*

    OdpowiedzUsuń
  4. Musiał być tak pysznie delikatny! Już go kocham <3

    OdpowiedzUsuń
  5. z rogalem ? to zaszalałaś - pudding jest świetny !! do tego w towarzystwie tak pysznych dodatków *-*

    OdpowiedzUsuń
  6. :)
    Pozdrawiam i dziękuję za udział w Jagodowo Nam 5!

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie mialam jeszcze okazji sprobowac tego rogala, ale musial rewelacyjnie smakowac ^^

    OdpowiedzUsuń
  8. Powiem tylko: NIEBO W GĘBIE! :-D

    OdpowiedzUsuń