piątek, 26 lipca 2013

156. tak pomarańczowe pancakes


/przepis
4 morelki rozgnieść widelcem na papkę. 1 marchewkę starkować. Dodać do nich mąkę, mleko, cynamon i odrobinę oliwy, mieszać/dodawać składniki do uzyskania konsystencji bitej śmietany. Smażyć z dwóch stron na mocno rozgrzanej patelni.

W końcu jakieś kształtne te moje pancakes! Ostatnio wciąż smażyłam hurtowo - wszystkie razem, mini, a dziś wróciłam do starego sposobu na pancakes-giganty smażone na woku. Pyszne połączenie smaków.

Ostatni dzień brzydkiej pogody? Ale hej, przynajmniej wczoraj wyszłam!

6 komentarzy:

  1. Już kocham te pancakes! <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Genialne, po prostu genialne! ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetny kolor :) smak pewnie jeszcze lepszy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. kocham bezjajeczne pancakes! u mnie w domu zawsze ciężko o jajka:D

    OdpowiedzUsuń
  5. morelki i marchewki -ciekawe połączenie , tworzy pyszne placuszki !! ;D

    OdpowiedzUsuń
  6. na woku?
    wow ale oryginalne te Twoje pancakes :D takich jeszcze nie próbowałam

    OdpowiedzUsuń