/przepis
4 morelki rozgnieść widelcem na papkę. 1 marchewkę starkować. Dodać do nich mąkę, mleko, cynamon i odrobinę oliwy, mieszać/dodawać składniki do uzyskania konsystencji bitej śmietany. Smażyć z dwóch stron na mocno rozgrzanej patelni.
W końcu jakieś kształtne te moje pancakes! Ostatnio wciąż smażyłam hurtowo - wszystkie razem, mini, a dziś wróciłam do starego sposobu na pancakes-giganty smażone na woku. Pyszne połączenie smaków.
Ostatni dzień brzydkiej pogody? Ale hej, przynajmniej wczoraj wyszłam!
Już kocham te pancakes! <3
OdpowiedzUsuńGenialne, po prostu genialne! ;)
OdpowiedzUsuńświetny kolor :) smak pewnie jeszcze lepszy :)
OdpowiedzUsuńkocham bezjajeczne pancakes! u mnie w domu zawsze ciężko o jajka:D
OdpowiedzUsuńmorelki i marchewki -ciekawe połączenie , tworzy pyszne placuszki !! ;D
OdpowiedzUsuńna woku?
OdpowiedzUsuńwow ale oryginalne te Twoje pancakes :D takich jeszcze nie próbowałam