sobota, 7 grudnia 2013

280. kaki w cynamonowym cieście


Persimmon in the cinnamon dough served with cookies spread's cream

/przepis
1/2 szklanki mąki (u mnie żytnia)
jajko
mleko
szczypta sody oczyszczonej, soli
dużo cynamonu

Wszystko mieszamy, powinna wyjść gęsta masa. Maczamy w niej kaki i smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

 
Słodkie i pyszne na lepszy humor. Wczoraj były najgorsze Mikołajki w moim życiu. Pomimo masy roboty przez weekend i w następnym tygodniu, planowałam dziś wykorzystać wolny dom i zrobić miniimprezę, na którą najpierw wszyscy patrzyli bardzo przychylnie. Teraz? Zrezygnowali. Bo Ksawery, bo poprawki, bo nieobecności, szlabany - jezu, czy my nie jesteśmy przypadkiem dorośli? Mówiłam już kiedyś jak bardzo nienawidzę w ludziach braku zdecydowania? No właśnie.



7 komentarzy:

  1. Miam ! Kaki w takim wydaniu musi smakować obłędnie :D
    Ja też nie lubię niezdecydowania ale ... niestety sama taka jestem :/

    OdpowiedzUsuń
  2. hej, ale przez Ksawerego, to faktycznie można wybaczyć. Warszawa była przerażająca wieczorem

    OdpowiedzUsuń
  3. Przez Ksawerego naprawdę można wybaczyć, zgadzam się z przedwmóczynią. Czasami kwestie bezpieczeństwa czy zdrowego rozsądku stanowią własnie o tej naszej dorosłości, więc...:*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ksawery akurat był najmniejszym powodem z tego wszystkiego, ale ok.

      Usuń
  4. te krem- marzenie , świąteczny hit śniadaniowy ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. u Ciebie jeszcze lepsza wersja z tym kremem (;

    OdpowiedzUsuń
  6. oj tak, brak zdecydowania. ludzie się na coś zgadzają a później (za 5 dwunasta) rozważają wszystkie przeciw i wszystko się sypie, niezależnie od wieku niestety, ludzie nie umieją tak naprawdę ze są współdziałać

    OdpowiedzUsuń