wtorek, 17 grudnia 2013

290. długo za mną chodziła


Scrambled eggs with avocado and chives served with oats wafer with nigella

Podstępna bestia - jajecznica :) I w taki sposób przypomniałam sobie jak smakują proste, domowe śniadania. Już niedługo!



 

8 komentarzy:

  1. owsiany podpłomyk brzmi pysznie! poproszę o przepis! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. po prostu - wsypuję mąkę owsianą, dodaję odrobiny wody, oleju, sól, sodę oczyszczoną i wyrabiam ciasto - jak na pierogi. musi wyjść gęsta, zwarta kula. rozpłaszczam ją na rozgrzanej patelni i piekę z dwóch stron :) można rozwałkować na cienko i wtedy wychodzi tortilla. dodatek mleka zamiast wody sprawia, że ciasto jest delikatniejsze i świetnie pasuje na bezdrożdżową pizzę. podpłomyk najbardziej polecam z mąki kukurydzianej!

      Usuń
  2. Hej! Niedawno trafiłam na twojego bloga, jest super. Kilka dni temu założyłam własny, zapraszam :)
    P.S. Zaintrygował mnie ten owsiany podpłomyk, uwielbiam wszystko co owsiane

    OdpowiedzUsuń
  3. Podobają mi się te zdjęcia, które wstawiasz... i te płatki śniegu, co są już chyba na każdym blogu:p

    OdpowiedzUsuń
  4. Jajecznica jest tak wspaniała że można ją zrobić ze wszystkim :)

    OdpowiedzUsuń
  5. owsiany podpłomyk intryguje. niby już kiedyś o nich słyszałam, acz jeszcze nie wiem, czym owe ,,chlebki" (?) do końca są

    OdpowiedzUsuń
  6. jest już przepis u mnie :) a Twój na podpłomyk cieszy- wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Prosto, smacznie, zdrowo - czego chcieć więcej? :3

    OdpowiedzUsuń