piątek, 27 grudnia 2013

299. resztkowo


 Beetroot carpaccio with rucola, sunflower seeds, dried plums and cinnamon dressing; 
Toasts on homemade pumpkin bread with peanut butter and cheddar


 Tym razem do środka dodałam zmiażdżone orzeszki ziemne i włoskie; wierzch posypałam pestkami słonecznika

Połączenie masła orzechowego i cheddara jest po prostu genialne. Do tego domowy dyniowy chleb, mój ulubiony. I słodkie buraki, jeden z hitów tych świąt. Już po nich. Teraz zostało dojadanie resztek, leniwe czytanie książek, gazet i oglądanie filmów. Wczoraj wróciłam do treningów po tygodniu laby, a dziś czeka mnie impreza.




9 komentarzy:

  1. Smakowite te Twoje resztki ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. zaskoczyłaś mnie tym połączeniem z masłem orzechowym! i mimo iż już sporo barszczu się w święta wypiło, to na buraczki zawsze mam ochotę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Połączenie masła orzechowego i sera jest genialne ! Zgadzam się :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ha ha ha:D
    Cóż za historyjka obrazkowa^

    Słodkie buraki brzmią smakowicie. Generalnie lubię buraczki, więc czułabym się zaszczycona ich spróbowaniem;)

    OdpowiedzUsuń
  5. wszystko na tym talerzu wspaniałe i do wypróbowania

    OdpowiedzUsuń
  6. Oddaj mi to śniadanie, proooooooszę! Uwielbiam carpaccio z buraka, a ten chleb z tym serem, omamoomamo <3 Oszalałam i zgłodniałam! :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Nigdy nie jadłam nic podobnego, ale opis brzmi obiecująco... ;)
    Domowy chlebek nie ma sobie równych!

    OdpowiedzUsuń
  8. cheddar to mój ulubiony ser, a masło orzechowe to ulubione... pożywienie :D buraki też moje. proszę się podzielić!

    OdpowiedzUsuń