poniedziałek, 10 marca 2014

350.




Pszenny flatbread z oregano, podany z guacamole  (z pomidorem, czerwoną cebulką i chili), pomidorem i jajkiem sadzonym; posypane solą morską i pieprzem
 Flatbread with oregano served with guacamole (with tomato, red onion and chili), tomato and egg; with sea salt and pepper


Pominęłam natkę pietruszki, limonkę i czosnek (żeby nie zionąć zbytnio ogniem w szkole)
Ciasto na flatbread przygotowałam wieczorem i włożyłam do lodówki, tak samo guacamole.

9 komentarzy:

  1. Właśnie jedyną wadą czosnku jest zapach ,a szkoda eh ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No szkoda, szkoda, bo bardzo go lubię.

      Robię sobie ten chlebek! Genialny!

      Usuń
  2. no tak, czosnek = wiadomo..mama potem mi to ciągle wypomina, tak jakbym się sama nie czuła :D
    generalnie bardzo fajny pomysł na zdrowe, lekkie i smaczne śniadanie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Dlatego potrawy z czosnkiem jem tylko w godzinach popołudniowych i gdy mam pewność, że nigdzie już nie będę wychodzić :D
    Ale pomysł na wytrawne śniadanie super :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ze szklanki mąki zrobiłaś 3 chlebki czy 4 ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie patrzyłam na proporcje tam, robiłam na oko jeden chlebek

      Usuń
  5. świetne kolorki , wiosenne i bardzo smakowite :) !

    OdpowiedzUsuń
  6. a ja lubię zapach czosnku! szkoda tylko, że moje otoczenie niekoniecznie :(

    OdpowiedzUsuń
  7. Sprawdziłam co to ten flatbread - uwielbiam takie chlebki i dawno nie robiłam, dzięki za przypomnienie! w tym zestawieniu musiał być smaczny : )

    OdpowiedzUsuń