Pszenny flatbread z oregano, podany z guacamole (z pomidorem, czerwoną cebulką i chili), pomidorem i jajkiem sadzonym; posypane solą morską i pieprzem
Flatbread with oregano served with guacamole (with tomato, red onion and chili), tomato and egg; with sea salt and pepper
Pominęłam natkę pietruszki, limonkę i czosnek (żeby nie zionąć zbytnio ogniem w szkole)
Ciasto na flatbread przygotowałam wieczorem i włożyłam do lodówki, tak samo guacamole.
Właśnie jedyną wadą czosnku jest zapach ,a szkoda eh ;)
OdpowiedzUsuńNo szkoda, szkoda, bo bardzo go lubię.
UsuńRobię sobie ten chlebek! Genialny!
no tak, czosnek = wiadomo..mama potem mi to ciągle wypomina, tak jakbym się sama nie czuła :D
OdpowiedzUsuńgeneralnie bardzo fajny pomysł na zdrowe, lekkie i smaczne śniadanie!
Dlatego potrawy z czosnkiem jem tylko w godzinach popołudniowych i gdy mam pewność, że nigdzie już nie będę wychodzić :D
OdpowiedzUsuńAle pomysł na wytrawne śniadanie super :)
Ze szklanki mąki zrobiłaś 3 chlebki czy 4 ?
OdpowiedzUsuńnie patrzyłam na proporcje tam, robiłam na oko jeden chlebek
Usuńświetne kolorki , wiosenne i bardzo smakowite :) !
OdpowiedzUsuńa ja lubię zapach czosnku! szkoda tylko, że moje otoczenie niekoniecznie :(
OdpowiedzUsuńSprawdziłam co to ten flatbread - uwielbiam takie chlebki i dawno nie robiłam, dzięki za przypomnienie! w tym zestawieniu musiał być smaczny : )
OdpowiedzUsuń