Sos z masła orzechowego i krówki zrobię jeszcze nie raz - rewelacyjne przenikanie się smaków - chyba wszyscy znają smak orzeszków w karmelu. Wystarczy podgrzać łychę masła orzechowego (u mnie crunchy) z jedną krówką, na odrobinie wody, do roztopienia się krówki, wymieszać.
A potem wstąpiłam do nowo powstałej wegańskiej burgerowni w Warszawie - Krowarzywa. Polecam każdemu, kto się pojawi. Przystępne ceny, do wyboru kotlet jaglany, cieciorkowy, warzywny, sojowy czy sejtanowy (wzięłam ten bo w życiu nie jadłam sejtanu), ich własne bułeczki i sosy (wegański majonez!).
apetyczne fotki;)
OdpowiedzUsuńA co to w ogóle jest sajetan? ;)
OdpowiedzUsuńMoże ten burger nie wygląda jakoś super, ale nie trzeba wyglądać, żeby smakować. A zdecydowanie bardzo lubię wszelkie wegetariańskie kotlety, więc na pewno byłabym zadowolona w tego typu knajpce.
haha moim zdaniem wygląda super : ) niektóre są jeszcze bardziej wypakowane zieleniną, ale ja miałam jakąś felerną "obsługującą mnie", nie poinformowała mnie o sosach (np. śliwkowy!) i w ogóle. sejtan to tzw. "chińskie mięso", robi się to poprzez jakieś mega długie przetwarzanie mąki, żeby wytworzyć same białko. jest bardzo pyszny :)
UsuńKrówki kojarzą mi się z wypadami nad morze, gdy byłam mała, razem z moją babcią :) Tam jadłam najlepsze krówki!
OdpowiedzUsuńa cóż to za sos? <3 musi być genialny!
OdpowiedzUsuńjuż napisałam jak go zrobić :) i jest!
Usuńa robiłaś to w garnuszku? ten sos
OdpowiedzUsuńrobiłam to na woku, ale tylko z racji, że mój drugi garnuszek przypala - może być i w garnuszku
Usuńwow , masło orzechowe i krówka -ale pychotka ! porywam ci tą owsiankę <3
OdpowiedzUsuńo kurcze, kiedy ja krówki jadłam ?!
OdpowiedzUsuńnie pomyślałabym że można zrobić taki sos. suuuper!
OdpowiedzUsuńbyłaś w Krowarzywa, więc muszę spytać jak ceny. bo menu na pewno będę zachwycona, kocham seitan :3
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/156044_10151933686006501_606053514_n.jpg
Usuń